Tröga markaffärer. Den 15 februari 2011


I gårdagens blogginlägg "Hack. Den 14 februari 2011" berättade jag om ett inslag i Radio Vega Huvudstadsregionen. Inslaget baserade sig på samma material som ett långt längre inslag i TV-nytt igår kväll. Inslaget handlade om de "tröga markaffärerna" i Östersundom. Yle publicerade på kvällen även en artikel med rubriken "Tröga markaffärer i Östersundom". Här kan man bl.a. läsa att "Hittills har staden gjort 25 markköp, allt som allt 60 hektar. "



I nyhetsinslaget "Markaffärer i Östersundom går trögt", som kan ses på Yle-arenan, låter Matti Visanti förstå att man måste välja mellan att skydda Sibbos storskog och skyddaNatura 2000-områdena vid stranden. Att Visanti vill offra fågelvikarna förblir inte oklart. I sändningen kan man dessutom se en karta "Rannikko1" med planer på tät bebyggelse vid stränderna, inte mins på Husö.







I inslaget intervjuas även Berndt Nordman från Natur och miljö, som vill ha en nationalpark som knyter samman Natura-områdena i söder med den egentliga storskogen. I inslaget berättas det dessutom att Helsingfors naturskyddsförening gör skuggplanering eller en skuggplan som motvikt till den generalplan som görs upp för Östersundom som bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar