Bananrepubliksprejudikat. Den 15 april 2011



I TV-nytt ingick igår ett inslag "Sibbo missnöjt med HFD-beslut". Inslaget kan ses på Yle arenan.



Yle publicerade tidigare på dagen en nyhetstext med rubriken "Kritik mot HFD:s beslut i Sibbo-Helsingforstvist". I texten kan man bl.a. läsa att Sibbo skall undersöka möjligheten att överklaga på EU-nivå. Yle publicerade på nätet även en artikel med rubriken "Sipoo joutuu säästökuurille KHO:n korvauspäätöksen vuoksi".




"Stöld, säger Sibboborna om sin ynkliga ersättning" är rubriken på paradsidan av dagens nummer av Borgåbladet.



Rubrikerna inne i tidningen lyder "'Bananrepubliksprejudikat av HFD'" och "Domstolsbeslutet kränker politikernas rättskänsla". Versioner av artiklarna kan läsas även på nätet under rubrikerna "Domstolsbeslut kränker rättskänslan" respektive
"Bananrepubliksprejudikat säger kommundirektör Grannas".



I dagens nummer av Borgåbladet ingår ytterligare en kolumn med rubriken "Andras pengar".



I dagens nummer av Hufvudstadsbladet ingår en artikel med rubriken "'Finland ingen rättsstat längre'".





Thomas Antas publicerade igår ett blogginlägg med rubriken "Quo vadis, HFD?".



Nyheten om HFD:s beslut kommenterades livligt även på Facebook.




Om Helsingfors förvaltningsdomstols beslut, som överklagades till Högsta förvaltningsdomstolen, har jag skrivit om i bl.a. inläggen "Avgörande om ersättning. Den 26 februari 2010", "Björntjänst. Den 27 februari 2010", "Den brända jordens taktik. Den 28 februari 2010" och "Saklig och trovärdig utredning. Den 3 mars 2010". Jag har inte ännu sett HFD:s avgörande i ersättningstvisten, men avgörandet skall ses mot bakgrunden av att Helsingfors förvaltningsdomstols synnerligen märkliga beslut med motiveringar. Knappast välkomnar de politiker som ansvarar för inkorporeringen HFD:s oskäliga avgörande. De ansvariga beslutsfattarna och tjänstemännen lämnade ersättningsfrågan öppen. Tidigare Kommunminister Mari Kiviniemi ville inte blanda sig i ersättningstvisten, utan uppmanade parterna att låta domstolen avgöra ärendet. (Se "'Det bästa är att ta en rättegång'. Den 3 oktober 2008" och "Kommunministern tvår sina händer. Den 4 oktober 2008".)


Jag är oskyldig till denne mans blod.



Helsingfors naturskyddsförening publicerade på onsdagen ett pressmeddelande med rubriken
"Helsingin Östersundomiin suunnittelemalla asunto-alueella tulvii". Pressmeddelandet har fått uppmärksamhet i medierna. Jag återkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar