Bergtäkt. Den 25 januari 2011

I mina inlägg "Mera förhandlingar. Den 21 juni 2008" och "Stenkross i nationalpark? Den 26 juni 2008" har jag skrivit om planer på ett stenkross i Sibbo storskog. Idag har Borgåbladet på tidningens webbplats publicerat en artikel med rubriken "Planer på bergkrossning invid nationalpark". Ett framfört argument för bergtäkten är att området senare kunde bli informationscentrum och parkeringsplats för nationalparken ...



Helsingfors stadspleneringsnämnd skall på sitt nästa möte behandla utredningen om tariffsystem för kollektivtrafiken i Helsingforsregionen. I utredningen, som bifogats till föredragningslistan, jan man se att Östersundom enligt samtliga modeller för zoner hötr till en annan zon än det övriga Helsingfors. Jag har tidigare skrivit om zongränser i inläggen "Zongränser. Den 1 december 2007" och "Zoner oberoende av kommungränserna. Den 2 december 2007".


Yle uppdaterade i går kväll artikeln "Helsinki jatkaisi Vantaa-liitoksen valmistelua". Yle noterar nu att "Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan esittää valtuustolle selvitystyön jatkamista."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar