wadenstrom.blogspot.fi Den 6 maj 2012
Denna blogg skriver jag på svenska. Några alternativ finns inte, eftersom min finska är all för svag. Ibland har jag funderat om min blogg kunde ha förhindrat inkorporeringen, ifall jag skrivit på finska. Det är klart att språket är en begränsning, men å andra sidan kanske de svenskspråkiga medierna hade gett min blogg mindre uppmärksamhet, ifall jag skrivit på finska. Problematiken gäller inte bara min blogg, utan hela diskussionen om "Sibbofrågan" och fallet Sibbo då det begav sig för några år sedan. Debattinläggen mot inkorporeringen var till stor del på svenska, medan de som tog besluten huvudsakligen tog del av diskussionen på finska.


En stor del av de som läser min blogg torde vara finskspråkiga. Det har även gett mig en viss tillfredsställelse att tvinga en tjänstemän och beslutsfattare att läsa min text på svenska. En del har försökt läsa bloggen genom att översätta texten med Google Översätt. Detta har varit lätt via Googles sökmaskin. Resultatet är dock inte alltid det bästa. Namnet på bloggen är översatt till finska "Herra Wade blogi". Nu har jag ändå på bloggen lagt till en funktion eller gadget med vilken man kan översätta bloggen. Man kan naturligtvis översätta blogginläggen även till många andra språk än finska.
Inläggen på denna blogg publiceras på adressen http://wadenstrom.blogspot.com, men bloggen nås även med motsvarande webbadresser med nationella toppdomäner. Nu nås min blogg även via ett url med det finska toppdomänen fi, wadenstrom.blogspot.fi.
Även de enskilda inläggen nås nu via url med nationella toppdomän. T.ex. gårdagens inlägg hittas även på adressen http://wadenstrom.blogspot.fi/2012/05/graddskummarkommuner-den-5-maj-2012.html.

Före adressen wadenstrom.blogspot.fi fungerade kunde man hitta min blogg på den svenska adressen wadenstrom.blogspot.se. För att hjälpa sökmaskinerna listar jag nedan ett antal adresser med nationella toppdomän via vilka man kan nå min blogg om fallet Sibbo, "Herra Wade blogi noin tapaus Sipoon":

M. Wade blog sur le cas Sipoo http://wadenstrom.blogspot.be/, http://wadenstrom.blogspot.ca/,
http://wadenstrom.blogspot.ch/, http://wadenstrom.blogspot.fr/
Mr Wade's blog about the case Sipoo  http://wadenstrom.blogspot.ca/, http://wadenstrom.blogspot.co.uk/, http://wadenstrom.blogspot.ie/
Herr Wade Blog über den Fall Sipoo http://wadenstrom.blogspot.de/, http://wadenstrom.blogspot.ch/
Hr. Wade blog om der er tale Sipoo http://wadenstrom.blogspot.dk/
Το blog του κ. Γουέιντ σχετικά με την υπόθεση Sipoo http://wadenstrom.blogspot.gr/
韋德先生的博客 有關情況Sipoo http://wadenstrom.blogspot.hk/, http://wadenstrom.blogspot.tw/
श्री पायाब ब्लॉग के मामले Sipoo के बारे http://wadenstrom.blogspot.in/
Blog di Mr Wade sul caso Sipoo http://wadenstrom.blogspot.it/, http://wadenstrom.blogspot.ch/
氏はウェイドさんのブログ ケースSipooについて http://wadenstrom.blogspot.jp/
De heer Wade's blog over de zaak Sipoo http://wadenstrom.blogspot.be/, http://wadenstrom.blogspot.nl/
Mr Wade blogg om saken Sipoo http://wadenstrom.blogspot.no/
Blog do Sr. Wade sobre o caso Sipoo http://wadenstrom.blogspot.pt/
Domnul Wade pe blogul despre Sipoo cazul http://wadenstrom.blogspot.ro/
韦德先生的博客 有关情况Sipoo的 http://wadenstrom.blogspot.sg/


Fallet SibboInga kommentarer:

Skicka en kommentar