Gränser för Storskogen. Den 15 maj

Nu har även Borgåbladet publicerat en version av Jacob Södermans uttalande om Sibbo storskog. Jag torde återkomma om gränserna.

Borgåbladet berättar idag även att planeringsarkitekt Tuomas Autere lämnar Sibbo kommun för att bli överinspektör på Nylands förbund. Enligt Bbl har Autere varit en av förhandsfigurerna i "kampen mot Helsingfors annektering av sydvästra Sibbo".

Angående gränserna för Sibbo storskog eller en eventuell framtida nationalpark, så är det inte sagt att Sibbo deltar i att göra delgeneralplanen för de områden som Helsingfors annekterat av Sibbo. I Helsingfors nyligen antagna strategiprogram heter det visserligen att "Staden utarbetar tillsammans med Vanda stad och Sibbo kommun en gemensam generalplan för de områden i Helsingfors som tidigare hörde till Sibbo", men Helsingfors vill inte bara att Sibbo deltar i att göra en delgeneralplan för stordistriktet Östersundom. Helsingfors har istället inbjudit Sibbo att tillsammans med Helsingfors och Vanda göra upp en delgeneralplan som inbegriper områden som fortfarande är en del av Sibbo. (Se Huvudgata. Den 4 december 2008" och "Mygel och utpressning. Den 10 december 2008".) Denna inbjudan har Sibbo tackat nej till. Helsingfors har för övrigt hela tiden upprepat det påstående som även Pekka Myllyniemi kopierar i sin rapport (och upprepar tre gånger) att gränsdragningen för Sibbo storskog kan göras först i samband med planeringen av markanvändningen i området.


Fallet Sibbo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar