Varför bromsar miljöministeriet? Den 8 maj 2009

Hufvudstadsbladet har idag publicerat en insändare med rubriken "Varför bromsa nationalparken?" Artikeln är undertecknad av Christel Åström och Bernt Nordman från Natur och Miljö.


Helsingfors stad har idag på stadens finska hemsida publicerat en nyhet med rubriken "Sipoon liitosalueen erityispiirteistä on tehty selvitys". Nyheten är inte speciellt ny, för tredningen "Lounais-Sipoosta Helsinkiä - Maaseudusta kaupunkia: Sosiokulttuurinen selvitys liitosalueesta" ingick redan som bilaga till föredragningslistan för stadsplaneringsnämndens möte för torsdagen den 2 april. På denna blogg har utredningen noterats redan i inläggen "Utredningar. Den 31 mars 2009" och "Sociokulturell utredning. Den 3 april 2009". I samband med nyheten på stadens webbplats har man publicerat fotografiet från rapportens omslag.


Fotografiet är taget av Leena Liipola, som har varit starkt angagerad mot inkorporeringen och planerna på en exploatering av Östersundom och Sibbo storskog. Liipolas fotografier av inkorporeringsområdet har idag även publicerats som "Kaupunkisuunnitteluviraston lehdistökuvat" på stadsplaneringsnämndens webbplats under rubriken "Lounais-Sipoosta Helsinkiä". Stadsplaneringsnämnden gör anspråk upphovsrätten.


Stadsplaneringsnämnden publicerade redan igår nyheten "Lounais-Sipoosta Helsinkiä – maaseudusta kaupunkia", vilket förklarar Yles notis "Helsingfors har utrett sydvästra Sibbo". Idag har Helsingfors även publicerat nyheten "08.05.09 Sipoon liitosalueen erityispiirteistä on tehty selvitys" på stadens bisarra specialsidor om inkorporeringen.


Fallet Sibbo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar