Hemming. Den 30 maj 2009

I mitt blogginlägg "En ny kommunminister. Den 17 april 2007" noterade jag att stödet för en inkorporering av sydvästra Sibbo var mycket litet bland de nyländska riksdagsmännen - åtminstone före riksdagsvalet. Den enda nyländska riksdagsledamoten som verkade vara entydigt för en inkorporering verkade på basen av Yles valtest vara Tapani Mäkinen (saml). Jag har dock missat Hanna-Leena Hemming (saml), som jag noterat endast i ett citat ur Kimmo Oksanens blogginlägg "Helsinki vastaan muu maailma" i mitt eget inlägg "Valresultat. Den 19 mars 2007". Jag citerar här på nytt ur Oksanens blogg:


Vapaavuori ja Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) lienevät sipoolaisten arkkivihollisia. Sipoolaisten ei pidä kuitenkaan unohtaa sitä, että he kuuluvat vaalien voittajapuolueeseen. Suorasanaisimmin Sipoo-liitosta ovat uusmaalaisista läpimenijöistä ymmärtäneet espoolainen Hanna-Leena Hemming (kok) ja vantaalainen Tapani Mäkinen (kok). Edelleen voittajapuolueen väkeä.

Katsotaanpas vähän, keitä meni läpi: Christel Liljeström (r) yritti ratsastaa Sipoo-hevosella eduskuntaan. Ei onnistunut, vaikka ääniä tuli paljon. Paha juttu Sipoolle.


Hemming har även i sin egen blogg mycket tydligt framfört sina synpunkter i Sibbofrågan. Jag citerar här ur hennes delvis ironiska inlägg med rubriken "Sibbo" från den 9 mars 2007:


Pieni kunta olikin ollut jo vuosia valpas ja seurannut suurkaupungin kasvua kauhulla. Ei riittänyt omaa pihaa kaikille suurkaupungissa, oli maahanmuuttajia ja niiden mukana oikein vierasmaalaisten asuntoalueita. Pienessä kunnassa puhuttiin rajan takana pilkottavasta Mogadishu avenuesta ja pelättiin sen leviävän oitispäätä pieneen kuntaan, jos ei oltaisi hereillä. Jopa ihan maan valtakielen leviäminen pieneen kuntaan oli pelottavaa. Turhaan saisi suurkaupunki etsiä mitään pienestä kunnasta, kaikki lähentelyt kyllä lopetettaisiin alkuunsa!

Vaan sitten tuli se maailmanlopun päivä, jota kukaan ei ollut osannut ennustaa! Suurkaupunki sopi viekkaudella ja vääryydellä suoraan valtiovallan kanssa, että suurkaupunki saa lisämaata pienestä kunnasta. Kyseessä olisi puhdas ryöstö! Ja olkoon muutkin valtion kunnat tarkkoina, niitä odottaisi sama kohtalo milloin vain....

Sipoo on torjunut järjestelmällisesti kaikki pyrkimykset pääkaupunkiseudun tasapainoiseksi kehittämiseksi. Takana on ollut kielipolitiikkaa ja oman edun tavoittelua. Helsingin kyljessä on ollut mukava nauttia ison kaupungin työpaikoista, palveluista ja tarjonnasta ilman, että niitä tarvitsee itse mitenkään olla kustantamassa. Erityisasemaa on vuosia pönkitetty maakuntajaolla; Sipoo kuuluu Itä-Uusimaahan, Helsinki Uusimaahan. Maakuntakaavatkin tehtiin pari vuotta sitten ihan toisten puolelle kurkkimatta, melkein.

Minusta on väärin, että sipoolaiset propagoivat ja lietsovat joukkohysteriaa oman kehnon politiikkansa johdosta. Helsinki saattaa nyt näyttää röyhkeältä maavarkaalta, mutta todella, Sipoo olisi voinut toimia toisinkin. ... Syyttäkää sipoolaiset omia poliitikkojanne kunnan edun vastaisesta toiminnasta.Fallet Sibbo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar