Enligt överenskommelse. Den 19 april 2007


I ledarartikeln "Metropolipolitiikkaa" i gårdagens nummer av Helsingin Uutiset kan man läsa följande:

Uusi hallitus joutuu heti työnsä alkuvaiheessa ottamaan kantaa myös aiemman hallituksen käynnistämään hankkeeseen, jolla osia Sipoosta liitettäisiin Helsinkiin. Ennakkomerkkien mukaan tämäkin hanke etenee sovitusti.

Det ovanciterade påpekandet har tydligen uppfattats som så viktigt att man sammanfattat det till ett konstruerat citatutdrag med ordalydelsen "Ennakkomerkkien mukaan Sipoon nurkan liittäminen Helsinkiin etenee sovitusti." Jag vore mycket intresserad av vilka "tecken" Helsingin Uutiset ser. Anmärkningsvärt är att Helsingin Uutiset här talar om "hallituksen käynnistämä hanke" och att man säger att "hanke etenee sovitusti". För att någonting skall förlöpa enligt överenskommelse, måste någon ha kommit överens om någonting.

I dagens Borgåblad handlar ett helt uppslag om förslag till ändringen av kommunindelningen i Östnyland. En kortare text på uppslaget har rubriken "Nya kommunministern har klar åsikt om Sibbo". Texten bygger på Kiviniemis pressmeddelandet från den 2 december. Två av artiklarna på uppslaget finns fritt tillgängliga i html-version på tidningens webbplats: "Delar av Pernå och Sibbo i stort Borgå?" och "Boxbor ser hellre ett stort Borgå än ett stort Hfors".

Lars Stormbom hör till de få före detta riksdagskandidater som forstsatt att skriva blogg efter valet. Stormbom skriver läsvärda blogginlägg både på finska och svenska. Dagens blogginlägg har rubriken "Metropoli on päässäsi".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar