Mobbningspolitik. Den 2 mars 2010


Ledaren i dagens nummer av Borgåbladet har rubriken "Budet är ekonomiskt oskäligt för Sibbo". Jag citerar ur ledaren:


Den spontana reaktionen på att Helsingfors förvaltningsdomstol är av exakt samma åsikt som Helsingfors stad om Sibbohörnets värde är given: domstolen är inget annat än en gummistämpel för de stora pojkarna. Den som är stor och stark kan formulera sin vilja sedan bara låta förvaltningsdomstolen slå sin stämpel längst ned.
Eller varför ens göra det så krångligt? Kan inte någon från rätten sätta sig i taxin och åka dit där pappren finns, så blir förvaltningen ännu smidigare. ...

Om Högsta förvaltningsdomstolen inte justerar summan uppåt – och med besked – så har rättspraxis inte längre någon som helst koppling till rättvisa. Då är det ren mobbningspoltik där de stora pojkarna bestämmer.


I dagens nummer av Borgåbledet ingår ytterligare en artikel med rubriken "Orealistiskt att kräva så stora ersättningar''". Borgåbladet har förutom med en anonym "rättslärd" talat med så väl Pekka Myllyniemi som med professor Olli Mäenpää. Om Mäenpääs uppdrag som Helsingfors advokat och hans märkliga roll i fallet Sibbo har jag skrivit om i bl.a. inläggen "Snäva kretsar. Den 10 februari 2008" och "Förvaltning och rättskipning. Den 1 november 2008".I senaste nummer av Helsingin uutiset ingår en artikel med rubriken "Sipoonkorpi ei muutuhetkessä kansallispuistoksi".I samma tidning ingår en kortare text med rubriken "Sipoonkorpi-ryhmä ehdottaa vielä laajampaa kansallispuistoa".
Sippon Sanomat har på tidningen webbplats publicerat en kort text med rubriken
"Sipoo ei saa haluamiaan korvauksia Helsingiltä".


Google+ Followers