Lögn och förtal. Den 6 augusti 2010

I mitt inlägg "Ilmiselvästi masinoitu mukaan. Den 4 juli 2010" noterade jag att Sipoon Sanomat den 24 juni publicerat en artikel med rubriken "'Helsinki tulee laajentamaan vielä Porvooseen asti'". I mitt inlägg "Vägg i väst. Den 8 juli 2010" noterade jag att tidningen på sin webbplats den 28 juni publicerat en version av artikeln under rubriken "Dosentti Mennola ennustaa Helsingin laajentavan vielä Porvooseen saakka". I onsdags publicerade Sipoon Sanomat på tidningens webbplats igen en version av artikeln. Rubriken är den samma, "Dosentti Mennola ennustaa Helsingin laajentavan vielä Porvooseen saakka". Jag passar på att ännu en gång återge det sista stycket i artikeln, ett citat av Erkki Mennola:


– Paljon jäi kysymyksiä, kuten voivatko demokraattisessa yhteiskunnassa valtaapitävät todella väittää mustaa valkoiseksi ja toimia kansan tahtoa vastaan? Korkein hallinto-oikeus ja valtakunnan ykköslehti oli ilmiselvästi masinoitu mukaan hankkeeseen, eikä siinä keinoja kaihdettu.Denna gång publiceras artikeln som "Päivän puheenaine". Läsarna uppmanas delta i diskussionen.

I det senaste numret av Sipoon Sanomat ingår en gästkolumn av Caspar ("Cassu") Berntzen, som gör mig upprörd. Kolumnen har rubriken "Sipoon valttikortit", men den handlar långt om valmansföreningen Vårt gemensamma Sibbo (YSI) och dess politiska program. Det kan ges väldigt mycket berättigad kritik av det tidigare Sfp-väldet i Sibbo, men det är helt oacceptabelt av Berntzen att antyda att det var den rådande politiken som ledde till kapningen av sydvästra Sibbo. Det är möjligt att Berntzen inte har förstått någonting av bakgrunden till inkorporeringen, men han utnyttjar lögn och förtal för den egna politiska gruppens intressen. (Se "Tyrannvälde. Den 12 mars 2010".) Till Berntzens försvar kan det dock noteras att högsta förvaltningsdomstolen i sitt högst märkliga beslut i fallet Sibbo antyder att den av Sibbo bedrivna politiken eller planeringen av Östersundom motiverar inkorporeringen. (Det kan noteras att även FNB i sin förmedling av nyheten om branden på högsta förvaltningsdomstolen i natt förväxlat HFD med Högsta domstolen, som är en riktig domstol.)
I senaste nummer av Sipoon Sanomat ingår även en artikel med rubriken "Brax haluaa päätöksen Sipoonkorvesta." En version av artikeln har publicerats på tidningens webbplats under rubriken "Brax haluaa päätöksen Sipoonkorvesta tämän hallituskauden aikana".I dagens nummer av Helsingin Sanomat ingår en artikel med rubriken "Ympäristöministeri moittii vihreitä" och underrubriken eller ingressen "Lehtomäki ei innostu rantojen liittämisestä Sipoonkorven kansallispuistoon." Jag återkommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar