Ingen tomtbrist. Den 17 mars 2011


I tisdagens sändning av Uudenmaan uutiset ingick ett inslag om det stora utbudet av outnyttjad tomtmark i Helsingforsregionen i allmänhet och i synnerhet i centralt belägna områden vid järnvägsstationer. I nyhetssändningen noterades det bl.a. att "Puheet päkaupunkiseudun tonttipulasta ovatkin Helsingin seudun ympäristöpalvelujen mukaan vahvasti liioteluja" och att "Nyt olisi järkevintä rakenta keskusta tättteen ja lähteä vasta sitten laidoille."


Helsingforsregionens miljötjänster - Helsingin seudun ympäristöpalvelut publicerade på tisdagen ett pressmeddelande med rubriken "Pääkaupunkiseudun asemakaavoissa rakennusmaata monen vuoden tarpeeseen".


Helsingforsregionens miljötjänster publicerade även frånen presskonferens på tisdag ett dokument med rubriken "SeutuRAMAVA - monipuolinen työkalu kaupunkisuunnitteluun ja -tutkimukseen". Bildmaterialet ovan och nedan är ur detta dokument.Helsingfors stadsplaneringsnämd har på sitt möte idag ett ärende som gäller verksamhetsberättelsen för år 2010.
I verksamhetsberättelsen "Toimintakertomus vuodelta 2010" för stadsplaneringsnämnden och statdsplaneringskontoret omnämns naturligtvis så väl östmetron som Östersundomprojektet.
Google+ Followers