Diskussionen fortsätter. Den 11 oktober 2011


I senaste nummer av Sipoon Sanomat ingår en hel del intressant om den nya kommunreformen och den nya Sibbofrågan.Sipoon Sanomat har intervjuat folk på gatan om vad de tycker om förslagen att spjälka upp Sibbo och redogjort för svaren i en artikel med rubriken "Sipoolaiset haluavat pysyä sipoolaisina". Citatet ovan är ur ett av svaren. I en artikel med rubriken "Kuntaministeri Virkkunen topuuttelee huhupuheita" skriver tidningen att "Sipoon Sanomien saamien vihjeiden mukaan Hesarin julkaisema kartta pohjaa visusti salassa pidettyyn viralliseen versioon."

Sipoon Sanomat 6.10 2011 s6


I en kolumn med rubriken "Eläköön Sipoo!" kritiserar kommunstyrelseordförande Ari Oksanen (saml) kommunfullmäktigeordförande Christel Liljeströms (sfp) spekulationer om en uppspjälkning av Sibbo.

Sipoon Sanomat 6.10 2011 s 2

På samma sida i tidningen ingår ett par insändare med rubrikerna "Itsenäinen Sipoomme" och "Sipoo - elinvoimainen ja itsenäinen kunta". Insändarna har tidigare publicerats på svenska, men de är speciellt intressanta när de tryckts bredvid varandra.Signaturen Rafa har skrivit en "Kabinettirobotitko sanelevat ehdot?". Urklippet nedan är ur denna insändare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar