Undantagslov. Den 12 oktober 2011


Helsingfors stadsplaneringsnämnd beslöt på sitt möte igår att bevilja undantagslov för bygga av "småhus" (två bostadshus och en bastubyggnad) på en strandtomt på Björnsö där det råder byggnadsförbud. Det på tomten Helsingfors fastighetskontor hade i egenskap av "granne" hörts och påpekat att "lisärakentaminen on sinänsä kaupungin tiivistämistavoitteiden mukaista, mutta hanke ei ole rakentamistehokkuuden osalta kaupungin tavoitteiden mukainen." En intressant tolkning av stadens tiivistämistavoittet.


Stadsplaneringsnämndens viceordförande Osmo Soininvaara skrev igår ett blogginlägg med rubriken "Heli-radan linjaus". Soininvaara skriver bl.a. följande:

Nopeaa ratayhteyttä Pietariin ei kannata vetää Östersundomin kautta Porvooseen vaan pohjoisempaa lentoaseman kautta.  Paikallisliikenteelle noista250 km/suhahtelevista junista ei ole kuin haittaa. (Allegro ei pysähdy edes Lappeenrannassa)

Sen sijaan tarvitaan raidevaraus taajamajunille Östersundomin kautta Porvooseen. Kaupunkisuunnitteluvirastossa on kuulemma keksitty, että rakennetaan rata vain Östersundomista Porvooseen. Metroon vaihdettaisiin Östersundomissa. Huono ajatus. Emme ehkä tarvitse rataa Tapanilasta Östersundomiin, mutta miksi vaihtaa metrosta taajamajunaan. Taajamajuna on metroa nopeampi, koska sillä on asemia harvassa. Voi sen metronkin jatkaa Porvooseen harvalla asemavälillä. Metro voi ottaa myös virran ylhäältä, jos on tarvis.


Yle publicerade igår en notis med rubriken "Sibbo storskog slits". Finska Yle publicerade igår en längre text med rubriken "Kävijäruuhka uhkaa uuden kansallispuiston luontoa".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar