Ingen tröskelfråga. Den 10 oktober 2011


Den nya kommunreformen och speciellt förslagen att spjälka upp Sibbo har aktualiserat "annekteringen" av sydvästra Sibbo. I mitt inlägg "Barbariskt. Den 1 oktober 2011" noterar jag att Yle den 30 september publicerat en nyhetstext med rubriken "Wallin: Sibbo kan inte delas". Ännu igår stoltserade texten som "veckans mest kommenterade i Östnyland". Diskussionen har här i själva verket kommit att handla om den gamla Sibbofrågan eller annekteringen av sydvästra Sibbo. Nedan några inändarkommentarer:


Det ser dåligt ut för Heli-banan. Yle Östbyland publicerade i fredags lika väl en text ned rubriken "Helibanereserveringen kanske inte stryks". Här kan man bl.a. läsa följande:

Eftersom trafiklösningarna inte är klara så är ett alternativ att utnyttja Helibanan för att skapa fungerande trafikförbindelser till Borgå. Att det blir metro till Östersundom och kanske till Söderkulla är troligt, men hur trafiken ska skötas från Söderkulla österut är oklart. Här är det möjligt att Helibanereserveringen utnyttjas.

Helsingin sanomat publicerade den 6 oktober en artikel med rubriken "Itäradan siirto toisi runsaasti tilaa asunnoille". Jag citerar ur artikeln:

Penttilä ei lähde arvailemaan, montako asuntoa linjauksen paikalle mahtuisi.

"Myös Östersundomissa rata varaa turhaa maapohjaa, jota voisi käyttää työpaikkarakentamiseen moottoritien varteen." ...
Porvoo on ainoa, joka kannattaa yhä äänekkäästi eteläistä linjausta. Syyt selviävät karttaa katsomalla.

En arbetsgrupp för landskapsplanen skall odag behandla dragningen av "östbanan".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar