Metoder. Den 7 oktober 2011

Bbl 7.10 2011 s 4

D den nya kommunreformen  får fortsättningsvis stort utrymme i medierna. Kommunminister Henna Virkkunen talade igår på en journalistträff. På plats var bl.a. FNB, vilket resulterat i en artikel med rubriken "Metoderna för kommunreformen diskuteras under vintern" i dagens nummer av Borgåbladet. Någon klarhet i hur det blir med tvångssammanslagningar ger artikeln minsann inte. Tvärtom hävdar Virrkunen att man inte inom regeringskretsar diskuterat metoderna!

Hufvudstadsbladet har publicerat en egen motsvarande artikel med rubriken "Brottom med kommunreformen". På Hbl:s webbplats finns en variant av artikeln med rubriken "Kommunreformen borde ha gjorts för tio år sedan". I den senare versionen kan man läs att "Förra veckan när Sibbos kommunfullmäktigeordförande Christel Liljeström presenterade ett tredelat Sibbo som ett alternativ applåderade Virkkunen initiativet och sade att det är en intressant öppning och just ett sådant initiativ som behövs från kommunernas sida nu." I tidningsversionen hävdas det att Virkkunen sade motsvarande i Hbl för en vecka sedan. Det är någonting som jag helt missat, ifall det stämmer. Däremot har jag i blogginlägget "Vapaavuori ger beröm. Den 30 september 2011" noterat att gruppordförande Jan Vapaavuori, som varit med och format regeringsprogrammet för kommunreformens del, berömt Christel Liljeströms initiativ.

I dagens nummer av Hufvudstadsbaldet ingår en insändare av Liljeström med rubriken "Analytisk debatt". Samma insändarartikel har Borgåbladet idag publiceat under rubriken "Självständigt Sibbo".


Bbl 7.10 2011 s 9

I mitt inlägg "755 000 euro för 0,2 ha. Den 5 oktober 2011" noterade jag att det på föredragningslistan för Helsingfors fastighetsnämnds möte igår fanns två markköp i Östersundom. Nämnden godkände som väntat föredragandes förslag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar