Färdig utredning? Den 4 februari 2011


Flera medier har noterat att Jussi Pajunen kräver en fortsatt utredning om en sammanslagning av Vanda och Helsingfors. Vill man vara lite elak så kunde man fråga Pajunen om Helsingfors förvaltningscentral redan har en färdigt skriven utredning. Senaste gång kopierade den av inrikesministeriet tillsatta kommunindelningsutredaren Pekka Myllyniemi Helsingfors förvaltningscentrals eller Eila Ratasvuoris opublicerade utredning "Selvitys kuntajakolain edellytysten täyttämisestä kuntajaotuksen muuttamisessa Helsingin kaupungin, Sipoon kunnan ja Vantaan kaupungin kesken". (Se t.ex. "Ratasvuoris utredning. Den 31 juli 2007".)I diskussionspalterna på internet är det många som drar paralleller till Sibboutredningen.


I mitt inlägg "Bergtäkt. Den 25 januari 2011" skrev jag att Helsingfors stadspleneringsnämnd på sitt nästa möte skulle behandla utredningen om tariffsystem för kollektivtrafiken i Helsingforsregionen. I sitt bloginlägg "Sampo Villanen: Kävelykeskusta, keskustatunneli ja bussilippujen hinnat" har Sampo Villanen (v) gett lite insyn i stadsplaneringsnämndens beslutsfattande. Det är lite roligt att notera att Villanen skriver om "yleensä östersundomilaisia puolustava RKP:n Johansson", som dock när det gäller tariffsystemet svek Östersundomborna. Jag citerar:


2. Lausunto HSL:n matkalippujen hintavyöhykkeistä

Tein esityksen, että olisi aika tiukasti sanottu, että koko Helsingin pitää kuulua samaan hintaluokkaan, myös Östersundomin. Lausunnossa sanotaan kyllä, että Östersundomin liittyminen Helsingin esikaupunkialueisiin pitää ottaa huomioon, mutta ei sen enempää. Se on vaarassa joutua kalliimpaan hintaluokkaan (siis sieltä keskustaan jopa kaksinkertainen hinta), mutta kaikki rajat määritellään vasta kuntien välisten neuvottelujen jälkeen HSL:ssä. Esitykseni ei mennyt läpi, vaan hävisimme demarien kanssa äänin 5-3. Molemmat Vihreät (varahlöt Ovaskainen ja Palaste-Eerola) sekä yleensä östersundomilaisia puolustava RKP:n Johansson kannattivat viraston lievempää muotoilua. Mainittakoon, että Helsinki ei edes päätä koko asiasta, vaan annoimme omaa lausuntoamme kaupunginhallitukselle, jotta se antaisi sitten kokoamansa lausunnon HSL:lle. Siksi sanoin, että nyt on annettava tässä signaalia, että puolustamme helsinkiläisiä, mutta ei kiinnostanut oikeistoa!


Google+ Followers