Sol och sommar. Den 4 augusti 2011

Vartti Itä-Helsinki 3.8.2022 s 6


Under nyhetstorkan i juli fick Helsingfors Energis pressmeddelande "Östersundomin energiaratkaisuissa selvitetään aurinkoenergiaa, maalämpöä, biopolttoaineita ja lämmön varastointia" mycket utrymme i medierna - liksom på denna blogg. (Se "Testikenttä. Den 7 juli 2011" , "Begreppsförvirring. Den 8 juli 2011", "Grön förort. Den 10 juli 2011" och "Table rase. Den 17 juli 2011".) I gårdagens nummer av Vartti Itä-Helsinki ingår en artikel med rubriken "Östersundom luottaa aurinkoenergiaan". I artikeln kan man bl.a. läsa att "VTT:n selvityksen mukaan Östersundomista voisi tulla uusiutuvien energiamuotojen näyteikkuna ja testialusta." Vidare kan man läsa att enligt VTT:s utredning 35 % av energibehovet i "det nya området" kunde tillfredsställas med solpaneler på ljudvallarna längs motorvägen och "andra lösningar". Här refererar man faktiskt direkt till VTT:s och Helsingfors stadsplaneringskontors utredning "Aurinkosähkön mahdollisuudet Östersundomissa", som jag skrivit om i inlägget inlägg "Solenergi. Den 1 mars 2011". Den aktuella anledningen till artikeln i Vartti lär dock vara att en läsare lyckats fotografera en spektakulär soldriven bil, samt att Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant idag öppnar på Sumparn i Helsingfors.

Vartti Espoo

I Vartti Espoo har artikeln i själva verket fått rubriken "Nuuksioonkin tulossa aurinkoenergia". Rubriken visar att artikeln inte bara handlar om Östersundom. I nationalparken i Noux i Esbo skall man i ett enskilt hus, som skall vara färdigt nästa år, använda så väl solenergi som jordvärme.

Vartii Länsi-Vantaa, Vartti Itä-Vantaa


I Backas i Vanda gick det sämre med planerna på att utnyttja solenergi i ett enskilt hus. I Vartti Länsi-Vantaa och Vartti Itä-Vantaa har den aktuella artikeln således publicerats under rubriken "Aurinkotalon idea haudattiin vähin äänin". I Vartti Etelä-Helsinki, Vartti Länsi-Helsinki och Varti Pohjois-Helsinki har artikeln rubriken "Aurinkoideoita syntyy - toteutus takkuilee".

Vartii Etelä-Helsinki, Vartii Länsi-Helsinki, Vartii Pohjois-HelsinkiInga kommentarer:

Skicka en kommentar