Rör inte varggränsen! Den 24 februari 2013Föreningen För Sibbo blev åren 2006 - 2007 känd för klisterlapparna med texten ”Tassarna bort från Sibbo”. Efter att högsta förvaltningsdomstolen i januari 2008 förkastade besvären mot regeringens Sibbobeslut har man inte hört mycket av föreningen. Nu dyker föreningen plötsligt upp igen. Det är den nya kommunreformen och hotet mot Sibbos självständighet, som på nytt aktiverat gamla och nya föreningsmedlemmar. Nu kör man med nya slagord: "Susiraja säylytettävä!" och "Rör inte varggränsen!" Åtminstone är detta rubriken eller temat för föreningens informationstillfälle på onsdag 18:30 i biblioteket i Nickby.
För Sibbo fick publicitet i torsdags, då Yle publicerade en nyhet med rubriken "Uusi taistelu Sipoon puolesta alkamassa". I nyheten lyfte man även fram missnöjet i Östersundom. Samma dag ingick ett motsvarande  inslag om För Sibbo i Yle Uutiset Uusimaas tv-nyheter.


Yle Uutiset Uusimaa 21.2 2013


Mera om föreningen För Sibbokan man läsa på föreningens Facebook-sida, som åtminstone för tillfället nås även via adressen www.försibbo.fi.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar