Loput Sipoosta. Den 14 november 2011

HS 13.11 2011 s A 14

I dagens nummer av Helsingin Sanomat ingår en "nyhetsanalys" med rubriken "Metropolin jako jäytää pääpuolueita sisältä, osa 1" och underrubriken eller ingressen "Kokoomuslaisella kuntaministeri Virkkusella ei ole liitoksissa kuin hävittävää." I artikeln kan man läsa följande:

Kuntaministerin tehtävä ei ole helppo: Helsinki haluaa liittää itseensä vähintään Espoon, Kauniaisen ja Vantaan. Mukaan voisi ottaa villeimmissä unelmissa myös Kirkkonummen, Keravan ja loput Sipoosta.

Helsinkiläispoliitikkojen mielestä liitos vähentäisi kilpailua hyvistä veronmaksajista ja tasaisi sosiaalisten ongelmien laskua kuntien kesken.

Artikeln avslutas enligt följande:

Ministeri joutuukin päättämään, minkä kaupungin suututtamisesta kokoomukselle on vähiten haittaa.
Valistunut arvaus on, ettei Espoo ole suuttujien joukossa. 

Situationen är den samma som inför förra kommunreformen, KSSR, fastän samlingspartiet inte då var med i regeringen. Även då hoppades Helsingfors på Esbo, men erbjöds sydvästra Sibbo.

HS 13.11 2011 s A 14

Nyhetsanalys "... ja osa 2" handlar om socialdemokraternas syn på kommunsammanslagningar i Helsingforsregionen. Här kan man läsa följande:

Malli on HS:n sivuilla julkaistu ehdotelma Uudenmaan uudesta kuntajaosta. Siinä Helsinkiin yhdistymistä henkeen ja vereen vastustava Espoo naitettaisiinkin pienelle mutta vauraalle Kauniaisille ja kylkeen liitettäisiin vielä länsinaapuri Kirkkonummi.

Hyvien veronmaksajien paosta kärsivä Helsinki saisi puolestaan vahvistusta velkaisesta Vantaasta ja kaappauksesta jäljelle jääneen kanta-Sipoon puolikkaasta.

Tehtiin mitä tehtiin, tämä on huonoin vaihtoehto, demarileiristä nuristaan.


HS 13.11 2011 s A 14


På samma sida som de ovannämnda texterna ingår en artikel med rubriken "Tieto Helsingin luonnosta ja ympäristöstä täsmentyy", som handlar om kartläggning av inkorporeringsområdet. Med liitosalue syftera Helsingin Sanomat än så länge bara på Östersundom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar