Bing. Den 16 juli 2011

Uusimaa 10.7.2011, Uusi koti 7

 I tidningen Uusimaa ingår i numret från senaste söndag en artikel med rubriken "Saaristovaltuuskunta otti kantaa kaavaluonnokseen". Artikeln är identisk med artikeln med samma rubrik i Sipoon Sanomat 7.7.2011. (Se "Skärgårdsdelegationens åsikt. Den 11 juli 2011".) Endast illustrationen är en annan.



Googles bloggtjänst Blogger är gratis och bloggarna på Blogger / Blogspot saknar vanligen reklam . Ändå bidrar Blogger och vi som utnyttjar Googles tjänster att göra Google till ett synnerligen lönsamt företag. Indirekt stöder jag med mitt bloggande även Googles ambition att dominera på Internet. Den senaste tiden har jag i en del inlägg noterat att Microsoft, Facebook och Nokia samarbetar för att kunna hävda sig mot Google. Ett uttryck för samarbetet mellan Microsoft och Facebook  är sökmaskinen Bing och webbläsartillägget Bing Bar för Internet Explorer. Med hjälp av den nyaste versionen av Bing Bar kan man enkelt Facebook-gilla även webbsidor som saknar Gilla-knapp eller Rekommendera-knapp. Med Bing Bar kan man fast gilla det allra första inlägget på denna blogg.



Det som man Facebook-gillar syns som på ens profil och logg på Facebook, men det kan också delas som en länk på ens vänners nyhetsflöde. För att dela en länk behöver man inte gilla eller rekommendera en sida, utan även uttryckligen dela den. På denna blogg finns funktionen att dela t.ex. på Facebook i en tjänst som levereras av ShareThis. Då man för muspekaren över länken med texten ShareThis eller över den gröna ikonen öppnas ett fönster med delningsfunktioner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar