Sibbo storskog i sikte. Den 22 augusti 2011Inkommande lördag, den 27 augusti är det dags för "festen" Sibbo storskog i sikte - Suunta Sipoonkorpi, som ordnas av Forsstyrelsen. För festen har man gjort en karta med de olika ställena för program. Ett av ställena där det ordnas program är Vanda naturskola (Vantaan luontokoulu). Här ordnas det bl.a. "ett skogsäventyr för barnfamiljer" på svenska och en presentation "Nationalparkens framtid och markanvändningsplanerna för närområdena" ("Kansallispuiston tulevaisuus ja lähialueiden maankäyttösuunnitelmat").Ett annat programnummer är att kaffestugan vid Bisaträsk är öppen 12 - 17.
Jag cyklade förbi stugan vid Bisaträsk igår och tog med mobilen bilden av träsket ovan. Just här råkade jag få punktering, men i övrigt var var cykelturen mycket lyckad. Nedan gårdagens rutt.
I senaste nummer av Helsingin Uutiset/Vantaan Sanomat ingår en artikel med rubriken "Hiljaiselo metropolista hämmentää kaupunkeja". I artikeln noteras det att "Hallitusohjelmassa on vain neljä riviä metropolipolitiikasta." Att metropolpolitiken nästan helt har glömts bort skapar förvirring. Få är det som har förstått att metropolpolitiken, som framför allt tog sig uttryck i inkorporeringen av sydvästra Sibbo, var ett resultat av av att ledande Helsingforspolitiker utövade påtryckningar på Centern i samband med kommunreformen. Paradoxalt nog saknar metropolpolitiken förutsättningar i en regering där Centern inte är med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar