Sipoonkorpi. Den 27 juni 2011


I senaste nummer av Sipoon Sanomat ingår en en text med rubriken "Yleisöjuhla elokuussa Sipoonkorvessa". Det är Forststyrelsen som ordnar fest för allmänheten med anledning av den nya nationalparken. I texten omnämns adressen www.luontoon.fi/sipoonkorpi, som leder vidare till adressen
www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/sipoonkorpi. En motsvarande svenskspråkig sida finns på adressen www.utinaturen.fi/utflyktsmal/nationalparker/sibbostorskog. Adressen www.utinaturen.fi/sibbostorskog fungerar inte för tillfälle. Under "Aktuellt i Sibbo storskog" kan man läsa den senaste nyheten "Bege dig till Sibbo storskog för att fira den nya nationalparken 27.8.2011". En engelskspråkig motsvarande sida finns på adressen www.outdoors.fi/destinations/nationalparks/sipoonkorpi, medan inte heller den direkta adressen www.outdoors.fi/sipoonkorpi fungerar.



Sipoonkorpi är alltså det internationella namnet på Sibbo storskog, liksom Ekenäs skärgård nationalpark på engelska på Forsstyrelsens webbplats heter Ekenäs Archipelago National Park. En nyhet som saknas under "Aktuellt i Sibbo storskog" men finns under "Ajankohtaista Sipoonkorvessa" har rubriken "Äänestä tunnus Sipoonkorven kansallispuistolle ja voit voittaa mökkiloman!" Här hänvisas man direkt till Vartti Itä-Uusimaa på adressen itauusimaa.vartti.fi/kampanja/sipoonkorpi.



På Varttis webbplats finns en länk till en (engelskspråkig) sida på Facebook med adressen https://www.facebook.com/pages/Sipoonkorpi-National-Park/224641077548704. Sibbo storskogs nationalpark har dock på Facebook en annan sida med adressen http://www.facebook.com/sipoonkorvenkansallispuisto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar