Östersundom-sivusto. Den 14 september 2011

http://www.hel.fi/hki/ksv/fi/P__t_ksenteko

Helsingfors stadsplaneringskontor har inte sedan april uppdaterat webbplatsen för projektområdet eller det "aktuella" området Östersundom. Sedan juni har man inte heller uppdaterat webbplatsen "Yhteinen Östersundom". På stadsplaneringskontorets webbsida "Päätöksenteko" finns en länk till beslutsdokumenten på webbsidan för Östersundom, men den aktuella sidan för Östersundomkommittén existerar inte.




Yle publicerade igår en nyhet med rubriken "Centern: Allt står stilla i kommunerna", där man kan läsa att "Skillnaden mellan lagen om kommun- och servicestrukturreform (den s.k. Paras-ramlagen) och regeringens planer är enligt Centern den att Parasprojektet bereddes noga, medan den nu aktuella reformen leds av några få maktpolitiker." I beredningen av Paras-ramlagen hade Kommunförbundet och strukturgruppen, där även oppositionen var representerade, en central roll. I Kommunförbundets styrelse och i strukturgruppen var Helsingfors överrepresenterat, vilken är en delorsak till att Helsingforspolitikerna i samband med reformen kunde förhandla sig till inkorporeringen av sydvästra Sibbo.



Det förefaller som om Kommunförbundet, som i samband med föregående kommunreform bedrivit ett intimt samarbete med ministeriet, nu har hamnat i opposition. I måndags publicerade kommunförbundet ett pressmeddelande med rubriken "Kuntauudistus toteutettava vapaaehtoisesti". Det torde ha varit speciellt för att värna om frivilligheten i sammanslagningen av (hela) kommuner, som Kommunförbundet (inofficiellt) stödde tvångssammanslagningen av sydvästra Sibbo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar