Fallet Peltomäki. Den 16 september 2011

http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Kotimaa/ketju/6170770/?viesti=6173070

I mitt inlägg "Tähän palataan. Den 30 juni 2011" noterar jag att Vandas stadsdirektör Jukka Peltomäki (sdp) uppfattas som ett problem för det av Samlingspartiet styrda samarbetet mellan Helsingfors och Vanda och att Peltomäki redan som biträdande stadsdirektör med ansvar för markanvändningen hade bromsat Helsingfors planer för Östersundom. Igår var det dags för Peltomäki att lämna in sin avskedsansökan. Helsingin Sanomats och Samlingspartiet i Helsingfors har igen en gång demostraterat sin makt.


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Anthomyiidae_sp._1_%28aka%29.jpg

Hufvudstadsbladet skrev igår kväll i en artikel med rubriken "Peltomäki säger upp sig" att Peltomäki på den omtalade tjänsteresan till Manchester i augusti satsade tiden på en kvinnlig partikamrat. Den kvinnliga "partikamraten" är dess värre inte från Peltomäkis parti Sdp, utan istället, samlingspartist, vilket gör saken så mycket allvarligare. Då Peltoniemi valdes till stadsdirektör gick Samlingspartiet i Vanda inte bara miste om stadsdirektörsposten, utan förlorade även kontrollen över en medlem i stadsplaneringsnämnden. Genom ryktesspridning om Peltomäkis privatliv har man nu slagit två flugor i en smäll, då både Peltoniemi och hans väninna igår meddelade att de lämnar sina respektive uppdrag i Vanda.

Vantaan Sanomat publicerade igår en artikel med rubriken "Taistelu Peltomäen seuraajasta alkoi". Ur artikeln framgår det att kampen om stadsdirektörsposten pågått redan ett tag. Då socialdemokraterna inte gått med på att avstå från stadsdirektörsposten, har stadsstyrelseordförande Tapani Mäkinen och Samlingspartiet krävt att samlingspartisiten Mika Savolainen, som saknar erfarenhet av markanvändningsfrågor, väljs till biträdande stadsdirektör med ansvar för markanvändningen. Artikeln avslutas med den eventuellt något ironiska kommentaren att "Savolainen ja vihreiden valtuutettu, tilakeskuksen lautakunnan jäsen, eli Savolaisen ”esimies”, Maria Saarivuo olivat edellinen kunnallispoliittisen seurustelun juorulähde, kunnes muuttivat yhteen ja julkistivat suhteensa." För övrigt hade åtminstone Peltoniemis väninna lämnat in ansökan om skilsmässa, men det nya förhållandet hann tydligen inte bli offentligt i tid.


Igår skapades en adress på Adressit.com en adress dör skuggplanen för Östersundom med rubriken "Östersundomin varjokaavan puolesta".


Kommunförbundets roll i den nya kommunreformen kommer att bli intressant. I dagens nummer av Borgåbladet ingår en notis med rubriken "Liljeström i kommungrupp". Christel Liljeström är en av 30 medlemmar i Kommunförbundets grupp. I notisen förklarar Liljeström varför hon inte undertecknat adressen eller uppropet som gruppen Kuntakapina står för.

Bbl 16.9.2011 s 6


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar