Beskyddare behövs. Den 18 mars 2009

Hufvudstadsbladet har idag publicerat en insändar- eller debattartikel med rubriken "Storskogen behöver beskyddare". Jag citerar ur artikeln, som är skriven av Cia Åström, ordförande och Bernt Nordman, verksamhetsledare för Natur och Miljö:

>>Sibbo kommun och Östra Nylands förbund har länge haft en nyckelposition i beslut gällande markanvändningen i Sibbo storskog. Ändringen av kommungränsen i sydväst medför att Helsingfors nu har fått ett större ansvar för bevarandet av naturvärdena. Tyvärr har Helsingfors inte än så länge förbundit sig vid att bevara Sibbo storskog så som den avgränsats av Sibbo storskog II-arbetsgruppen.

Den pågående diskussionen om landskapsförbundens framtid och hela kommunstrukturen i huvudstadsregionen har medfört en osäkerhet om var de avgörande besluten kommer att fattas. Vi vill understryka behovet att analysera Sibbo storskogs betydelse ur hela regionens perspektiv. Bevarandet av Sibbo storskog utgör inget hot mot utvecklingen utan snarare en förutsättning för huvudstadsregionens välmående. <<


Fallet Sibbo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar