Utredningar. Den 31 mars 2009


I dagens nummer av Helsingin Sanomat ingår en text med rubriken "Kaupunginhallituksen jäsenten kannat kuntaliitosselvitykseen", som utgör ett bhang till artikeln "Vantaan kaupunginhallitus suostui liitosselvitykseen" med underrubriken "Kaupunki pitää ensisijaisena koko seudun yhteistyötä". Jag återger här slutet på texten, de två sista åsiktsyttringarna av medlemmar i Vanda stadsstyrelse:

>>Arja Niemelä (ps):

"Tämä on Helsingin sanelupolitiikkaa. Samaa, mitä tekivät Sipoolle."

Matti Holopainen (vas):

"Helsinki on seutuyhteistyöasioissa toiminut niin kuin Sipoon kysymyksessäkin. Jos lähdetään selvittämään, on prosessia enää vaikea pysäyttää."<<

I dagens nummer av Borgåbladet ingår en artikel med rubriken "Närheten till naturen viktig i Östersundom". I artikeln berättas om en sociokulturell utredning som Helsingfors stad har låtit göra över Östersundom. Utredningen "Lounais-Sipoosta Helsinkiä - Maaseudusta kaupunkia: Sosiokulttuurinen selvitys liitosalueesta" ingår som bilaga till föredragningslistan för stadsplaneringsnämndens möte på torsdag. I föredragningslistan ingår även en sammanfattning av utredningen. Utredningen har gjorts av WSP Finland, som även är bolaget bakom kommunikationsministeriets flygfältsutredningen från augusti 2007 och det vinnande bidraget (Emerald) i tävlingen Greater Helsinki Vision. (Se "East Coast City. Den 14 december 2007" och "Helsingfors besvärar sig över landskapsplan. Den 16 december 2007".) Med föredragningslistan har Helsingfors igår även publicerat en annan utredning, "Osayleiskaavatasoinen maisemaselvitys Östersundomin alueelta". Det finns skäl att återkomma till ovannämnda utredningar.


Fallet Sibbo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar