Bostadsministern besökte Sibbo. Den 24 november 2010


I dagens nummer av Borgåbladet ingår en artikel med rubriken "Bostadsministern ser Sibbo som ett föredöme idag". Artikeln är skriven med anledning av att bostadsminister Jan Vapaavuori bösökte Sibbo och skulle besöka Borgå tidigare i veckan. Enligt vad Borgåbladet skriver är Vapaavuori, som var "aktiv pådrivare i fråga om inkorporeringen om Sibbos södra markområden, glad över att Sibbo har vänt kälken.

Vapaavuori kommenterar även Östersundoms betydelse då det gäller för Helsingfors att kunna producera förmånliga bostäder.

Angående metrofrågan tror Vapaavuori att det går att dra metrospåren på markytan i "Sibbo". Här torde bostadsministern ha missat att en mycket stor del av den föreslagna förlängningen av metrolinjen österut skulle gå i tunnel. (Se "Tunnelbana. Den 2 september 2010".)

I dagens nummer av Hufvudstadsbladet ingår en insändar artikel av Thomas Wallgren med rubriken "Med metro till nationalparken?" I artikeln kommenterar Wallgren artikeln "De fem nya stadsdelarna är färdiga om femtio år", som publicerades i Hbl den 21 november. (Se "Om femtio år. Den 21 november 2010".)


För övrigt noterar jag att Osmo Soininvaara ställer upp i riksdagsvalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar